Theatermaker, acteur

Dwayne Toemere studeerde in 2011 af aan de mimeopleiding in Amsterdam. Dwayne speelt graag in verschillende soorten voorstellingen: van abstract locatietheater in een bosrand op Oerol tot een kindervoorstelling over een Eitje of een dansvoorstelling over Social Media, hij is overal voor in!

Dwayne speelde bij gezelschappen als DOXGolden PalaceToneelgroep OostpoolSchweigman& en Maas Theater en Dans. Sinds september 2012 geeft hij les op de Theaterschool van Amsterdam. 
Dwayne maakt zelf ook theatervoorstellingen met verschillende doelgroepen. Samen met Yannick Greweldinger vormt hij zijn eigen groep: Mimetheatergroep Botlek. Met Botlek heeft hij korte voorstellingen gemaakt waarmee hij in Nederland en in het buitenland heeft gespeeld.

Naast zijn werk als acteur en theatermaker is Dwayne ook werkzaam als Arbeid en Organisatie Psycholoog in het bedrijfsleven. Hij verzorgt verschillende soorten trainingen en coaching voor diverse organisaties, waaronder de Politieacademie.

Voor KIDD geeft Dwayne de masterclass Markante Bewoners. Door samen met de kinderen de vloer op te gaan hoopt hij het plezier en de vrijheid die creativiteit oplevert voelbaar te mVisie:

 

 

website
Visie:
"Kinderen worden geboren als kunstenaars. Het is onze taak als opvoeders om dat zo lang mogelijk zo te houden zodat zij later een rijke en creatieve toekomst tegemoet gaan."