Mime speler en theatermaker

Leela May Stokholm studeerde in 2005 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Leela is een beeldende en fysieke maker en speler. Soms regisseert ze spelers en soms maakt ze voorstellingen waar ze zelf ook in speelt. Soms speelt ze mee in iemand anders voorstellingen. Bij Bontehond speelde ze in de voorstelling BAAS van Anouke de Groot.

Ze zingt ook, en schrijf eigen teksten en liedjes. Haar band heet Horse in me, waar ze met de guitarist Jornt Duyx en drummer Robbert van Hulzen speelt.

Ze geeft ook veel les. Op de Mime Opleiding geeft ze stem improvisatie (Briesen).

Leela heeft op veel verschillende plekken gespeeld, gemaakt en les gegeven, en voor veel verschillende leeftijden. In het bos, op een werf, in een kasteel, op een boerderij, in theaters, en in een kelder woning 4 uur s’nachts. Ze werkt veel met andere kunst disciplines in haar eigen werk– zoals muzikanten of meubelmakers. Ooit speelde een meubelmaker mee in een van haar voorstellingen die tijdens de voorstelling een stoel timmerde. En precies wanneer de vrouw op de hoge hakken in de einde viel, was de stoel klaar om haar op te vangen.

Leela betekent in het Indisch ‘de dans/ het spel van het leven’. We kunnen niet zonder spelen. We leren door spelen. En spelen is leuk omdat niks moet, en er ruimte is om te ontdekken en onszelf te laten verrassen.

 

Voor KIDD geeft Leela de masterclass A van Almere. 

 

website
Visie:
"We don’t stop playing because we grow old, we grow old because we stop playing. "