9 februari 2016

Burgermeester opent KIDD Expo

,,Almere is mij voor mij nieuw. Iedere dag ontdek ik weer nieuwe dingen, ook heel veel kunst. Want kunst is dichterbij dan je denkt." Met deze woorden opende burgmeester Franc Weerwind dinsdagavond een bijzondere expositie in KAF. Leerlingen van groep 8 van basisschool het Meesterwerk, die afgelopen november werd verkozen tot cultuurschool van Flevoland, presenteerden hier hun werk in de kleine zaal.

Onder begeleiding van kunstenaars en educatief medewerkers van KAF, Corrosia en initiatiefnemer BonteHond hadden zij in één dag een expositie samengesteld. Dit presenteerden zij ´s avonds aan hun familie, vrienden en leerkrachten, de betrokken instellingen en de burgemeester van Almere.

Stad van broden
Overdag werkten de kinderen in vier verschillende groepen aan architectuur, theater, beeldende kunst of dans. Tijdens de expositie  dinsdagavond openden twee kinderburgemeesters hun zelfgemaakte stad gemaakt van oude broden. Op echt schilderdoek hadden ze onopvallende details in het straatbeeld van Almere uitvergroot, waardoor ze anders naar hun eigen omgeving keken. De theater- en dansgroepen lieten hun theatrale presentatie en dans zien, geïnspireerd op voorstellingen van BonteHond.

Flashmob
Voorafgaand aan deze dag gaf de burgermeester de kinderen de opdracht om na te denken over hun eigen stad en wat Almere volgens hen nog mist. Ze presenteerden dit ‘Beste idee voor Almere’ en overhandigden het aan de burgermeester. Daarna gingen de deuren van de kleine zaal open, met de burgermeester voorop. Hij opende de expositie en bewonderde alle vier de expositie-onderdelen. De avond werd afgesloten met een flashmob waarbij alle kinderen plotseling stonden te dansen en het publiek verbaasd om zich heen keek. ‘Kijk om je heen! Kunst is dichterbij dan je denkt!’ was er op de achterwand van de zaal te lezen. Na een daverend applaus gingen alle kinderen, ouders en leerkrachten trots naar huis.Meer nieuws