28 oktober 2016

Geslaagd KIDD-Congres

Afgelopen 26 oktober was voor ons een feestelijk moment: het KIDD-congres! In de kleine zaal van KAF werden de resultaten van 4 jaar KIDD gepresenteerd aan leerkrachten, ICC-ers, culturele instellingen en kunstenaars.

De KIDD-methode werd gelanceerd, waarna extern onderzoekster Anna Elffers de resultaten van haar onderzoek presenteerde. Uit het onderzoek kwam naar voren dat scholen heel blij zijn met KIDD. Dit komt onder andere door het multidisciplinaire en gevarieerde karakter van de KIDD-leerlijn. Kunst komt echt dichterbij: door KIDD beseffen leerkrachten en leerlingen dat er ontzettend veel kunst en cultuur is in Almere. 

Dit kwam ook duidelijk naar voren uit het leerlingenonderzoek:

'Het is heel bijzonder dat er zoveel kunst dichtbij is, ook hier in de buurt. Dat het echt dichterbij is dan je denkt. Want Almere-Poort bestaat nog maar 7 jaar en dan zijn er toch al zoveel kunstwerken. Daar weet ik nu iets van.'

 

Na de presentaties gaven de cultuurcoƶrdinatoren samen met educatief medewerkers een masterclass. Hierbij werden best-practices gedeeld en alle groepen presenteerden hun (artistieke) eindproduct op een creatieve manier in de KIDD Expo. 

We kijken terug op een succesvolle en feestelijke dag. Kijk voor meer foto's op onze facebookpaginaMeer nieuws