Trainingen schooljaar 2022-2023

Om leerkrachten te inspireren en verder op weg te helpen met kunst- en cultuuronderwijs op school, organiseert KIDD gedurende het schooljaar verschillende trainingen. Doet jouw school mee aan KIDD en heb je een speciale wens voor een teamtraining? Neem dan contact met ons op. 

Aanmelden: via kidd@bontehond.net of www.collage-academie.nl 

 

Training: Theaterkijken bij BonteHond

Kijk samen met de makers van de nieuwste BonteHond voorstelling naar de details van de voorstelling en ontdek de verschillende lagen in theater. Inclusief voorstellingsbezoek en meet en greet met de makers! We leven in een vluchtige tijd waarin onze smartphone altijd binnen handbereik ligt en we overspoeld worden met informatie. Afleiding ligt altijd op de loer! In deze training ontdek je hoe je met aandacht naar theater kijkt. Na een reeks kijkopdrachten en spoilers ontdek je geheime verwijzingen naar andere kunstwerken, luister je met gespitste oren naar de muziek en heb je oog voor de details in de kostuums. 

Wanneer: 5 oktober 2022
Waar: Kunstlinie Almere, Esplanade 10, Almere-Stad

Training: Stilzitten Verboden! Musical tool-KIDD

In de Musical tool-KIDD, Stilzitten Verboden! voor leerkrachten nemen we je via een digitaal handboek mee in het proces van het maken van een eigen musical (nieuwe stijl) met je klas. Deze training is gericht op het vergroten van de eigen vaardigheden, met een vertaalslag naar de eigen klassensituatie. Hoe begin je, welke disciplines komen er allemaal bij kijken en hoe wordt dat één geheel?

Aan de hand van 3 bijeenkomsten op woensdag en een online vragenuurtje nemen we je mee door de verschillende fases van het maakproces ondersteund door het interactieve werkboek vol met theorie, inspirerende video's, hulp van experts, praktische opdrachten (voor jezelf en je leerlingen) en stomen we je klaar om zelf aan de slag te gaan. Meld je aan voor deze training (voor KIDD-scholen geheel kosteloos) via kidd@bontehond.net 

Wanneer: 
18 jan 2023 15:00 - 17:00
29 mrt 2023 15:00 - 17:00
19 apr 2023 (online hulpsessie)
14 jun 2023 15:00 - 17:00
Waar: Theaterzaal BonteHond, Stadhuisplein 2, Almere-Stad
kosten € 85,00 per deelnemer
(voor KIDD-scholen gratis)

Training: Kunst uit de omgeving

Ervaar dat je eigen omgeving de inspiratie kan zijn voor kunst- en cultuuronderwijs! Tijdens deze training word je ondergedompeld en geïnspireerd door kunst en cultuur uit Almere. Na een start in de architectuurstudio van KAF maak je een stadswandeling langs bijzondere gebouwen in het stadscentrum. Tijdens de wandeling wordt ook stilgestaan bij beeldende kunst, muziek en theater uit de stad en wordt er een link gemaakt met de KIDD-lessen. In het tweede deel ga je op bezoek bij BonteHond . Op basis van de wensen van het team geeft een KIDD-kunstenaar een masterclass in een discipline naar keuze. 

Wanneer: op afspraak 

Training: KIDD Methodiek

Start jouw school met KIDD? Dan is deze training verplicht. Je leert wat de uitgangspunten zijn van de KIDD-leerlijn. Ook ontdek je hoe je zelf, met behulp van het DIM-model en digitale lessen, kunstlessen geeft. Je ontdekt wat een doorlopende leerlijn is, hoe kunst en cultuur uit Almere inspiratiebron is voor het lesprogramma en hoe het programma is opgebouwd. Aan het einde van de training kun je zelf aan de slag met KIDD. Digibeet of juist digitaal? Op verzoek besteden we extra aandacht aan het digitale portfolio. 

Wanneer: op afspraak