Trainingen schooljaar 2018-2019

Om leerkrachten te inspireren en verder op weg te helpen met kunst- en cultuuronderwijs op school organiseert KIDD gedurende het schooljaar verschillende trainingen. Doet jouw school mee aan KIDD en heb je een speciale wens voor een teamtraining? Neem dan contact met ons op. 

Aanmelden: via kidd@bontehond.net of www.collage-academie.nl 

 

Training: Theater is een drama

Theater is zoveel meer dan tekst. Theater komt altijd uit jezelf! In deze trainingen ontdek je in twee keer hoe je vanuit een eigen idee of fascinatie aan de slag kunt met theater en drama in de klas. Met een theaterdocent van BonteHond werk je aan praktische doe-opdrachten en leer je hoe je vanuit je eigen creativiteit én die van leerlingen scenes maakt. Na afloop heb je een basis waarmee je in de klas kunt variëren. 

Wanneer: 30 jan en 13 feb 2019, van 19:00 tot 21:00 uur
Waar: Theaterstudio BonteHond, Stadhuisplein 2, Almere-Stad

Training: Theaterkijken bij BonteHond

Kijk samen met de makers van de voorstelling Vadertje en Moedertje naar de details van de voorstelling en ontdek de verschillende lagen in theater. Inclusief voorstellingsbezoek en meet en greet met de makers! We leven in een vluchtige tijd waarin onze smartphone altijd binnen handbereik ligt en we overspoeld worden met informatie. Afleiding ligt altijd op de loer! In deze training ontdek je hoe je met aandacht naar theater kijkt. Na een reeks kijkopdrachten en spoilers ontdek je geheime verwijzingen naar andere kunstwerken, luister je met gespitste oren naar de muziek en heb je oog voor de details in de kostuums. 

Wanneer: 27 maart 2019 om 19:00 uur
Waar: Theaterzaal BonteHond, Stadhuisplein 2, Almere-Stad

Training: Kunst uit de omgeving

Ervaar dat je eigen omgeving de inspiratie kan zijn voor kunst- en cultuuronderwijs! Tijdens deze training word je ondergedompeld en geïnspireerd door kunst en cultuur uit Almere. Na een start in de architectuurstudio van KAF maak je een stadswandeling langs bijzondere gebouwen in het stadscentrum. Tijdens de wandeling wordt ook stilgestaan bij beeldende kunst, muziek en theater uit de stad en wordt er een link gemaakt met de KIDD-lessen. In het tweede deel ga je op bezoek bij BonteHond . Op basis van de wensen van het team geeft een KIDD-kunstenaar een masterclass in een discipline naar keuze. 

Wanneer: op afspraak 

Training: KIDD Methodiek

Start jouw school met KIDD? Dan is deze training verplicht. Je leert wat de uitgangspunten zijn van de KIDD-leerlijn. Ook ontdek je hoe je zelf, met behulp van het DIM-model en digitale lessen, kunstlessen geeft. Je ontdekt wat een doorlopende leerlijn is, hoe kunst en cultuur uit Almere inspiratiebron is voor het lesprogramma en hoe het programma is opgebouwd. Aan het einde van de training kun je zelf aan de slag met KIDD. Digibeet of juist digitaal? Op verzoek besteden we extra aandacht aan het digitale portfolio. 

Wanneer: op afspraak