Contact

Kantoor BonteHond / KIDD
Stadhuisplein 2 
1315 HT Almere 

t. 036 5336311 
e. kidd@bontehond.net

Organisatie

Rianne Weide 
projectcoördinator
rianne@bontehond

Sandy Pieterse
educatie en verkoop
sandy@bontehond.net

Shanna Goedhart
educatie en deskundigheid
shanna@bontehond.net

Jip Smit
projectmedewerker
jip@bontehond.net

Meedoen KIDD en Cultuureducatie met Kwaliteit Almere

Ook mee doen aan KIDD? Dat kan! Door deelname aan KIDD doe je als school mee aan Cultuureducatie met Kwaliteit. Een landelijke regeling van het Fonds Cultuurparticipatie dat als doel heeft cultuureducatie een vaste plek te geven in het onderwijs. Alleen Almeerse scholen kunnen mee doen aan KIDD. Als school stap je in principe in vanaf september in en doe je mee met alle leerjaren. Maar in gesprek met elkaar is er veel op maat mogelijk. 

KIDD valt vanaf januari 2021 onder Cultuureducatie met Kwaliteit Almere: een samenwerkingsverband van BonteHond en Collage. Wil jij vanuit KIDD het cultuuronderwijs bij jou op school een impuls geven en wil je meer informatie over het programma? Neem contact op met BonteHond of Collage! Wij gaan graag met jullie in gesprek. 

Mail Rianne: rianne@bontehond.net
Mail Christel: c.vandervelden@collage-almere.nl 

Kosten KIDD

KIDD is een doorlopende leerlijn kunst en cultuur voor de hele school. Deelname kost per schooljaar (beleidsperiode 2021-2024) €15,- per leerling en kan worden betaald uit het cultuurbudget van Collage Almere. Hiervoor ontvang je: een samenhangend en gevarieerd lesprogramma - toegang tot de digitale lesomgeving met lessen en een portfolio - trainingen voor het team - kunstenaars in de klas - excursies naar voorstellingen of culturele instellingen. 

Daarnaast is het mogelijk om samen met andere scholen, kunstenaars en culturele instellingen in Labs vernieuwende programma's te ontwikkelen en uit te proberen.  Heb je hiervoor een idee of wens? Neem contact met ons op! 

MEEDOEN KIDD+

KIDD+ is een programma voor het voortgezet onderwijs en speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het VMBO. Het is een beroepsvoorbereidend programma waarbij leerlingen werken op locatie en alle facetten van de Almeerse culturele sector leren kennen. Zowel voor als achter de schermen. Geinteresseerd in deze actieve masterclasses voor jouw school of klas? Neem dan contact op met Shanna (shanna@bontehond.net).