Contact

BonteHond / KIDD
Stadhuisplein 2 
1315 HT Almere 

t. 036 5336311 
e. kidd@bontehond.net

Organisatie

Anne Wiersma
projectcoördinatie, educatie en communicatie
anne@bontehond.net

Judith Rosendaal
productieleiding 
kidd@bontehond.net

Sandy Pieterse
educatie en verkoop
sandy@bontehond.net

Fiona Kelatow 
educatie en deskundigheid
fiona@bontehond.net

 

Meedoen KIDD

Ook mee doen aan KIDD? Dat kan! Door deelname aan KIDD doe je als school mee aan Cultuureducatie met Kwaliteit. Een landelijke regeling van het Fonds Cultuurparticipatie dat als doel heeft cultuureducatie een vaste plek te geven in het onderwijs. Alleen Almeerse scholen kunnen mee doen aan KIDD. Als school stap je vanaf september in en doe je mee met alle leerjaren. 

Wil jij vanuit KIDD het cultuuronderwijs bij jou op school een impuls geven en wil je meer informatie over het programma? Neem contact met ons op en vraag naar Sandy Pieterse. Wij gaan graag met jullie in gesprek. 

 

 

Kosten KIDD

KIDD is een doorlopende leerlijn voor de hele school. Deelname kost voor schooljaar 2020-2021 €10,- per leerling en kan worden betaald uit het cultuurbudget van Collage Almere. Hiervoor ontvang je: een samenhangend en gevarieerd lesprogramma - toegang tot de digitale lesomgeving met lessen en een portfolio - trainingen voor het docententeam - kunstenaars in de klas - excursies naar voorstellingen of culturele instellingen. 

Daarnaast is het mogelijk om samen op maat een programma te ontwikkelen dat aansluit bij het curriculum en de visie van de school. 

MEEDOEN KIDD+

KIDD+ is de leerlijn voor het voortgezet onderwijs en speciaal ontwikkeld voor leerlingen van het VMBO. Het is een beroepsvoorbereidend programma waarbij leerlingen werken op locatie en alle facetten van de Almeerse culturele sector leren kennen. Zowel voor als achter de schermen. Geinteresseerd in deze actieve masterclasses voor jouw school of klas? Neem dan contact met ons op. Het programma is op aanvraag beschikbaar.