Kunst is dichterbij dan je denkt

In Almere werken culturele instellingen, scholen en kunstenaars samen aan kwalitatief kunst- en cultuuronderwijs. KIDD brengt verschillende partners uit de stad samen en ontwikkelt samen met hen multidisciplinaire programma's voor het onderwijs. Er is een programma ontwikkeld voor groep 1 tot en met 8 (KIDD) en de eerste twee jaar van het VMBO (KIDD+). We nodigen scholen en culturele partners uit om zich hierdoor te laten inspireren en zelf nieuwe programma's te ontwikkelen die passen in het curriculum van de school. 

Ook organiseert KIDD inspirerende trainingen en bijeenkomsten voor leerkrachten en educatief medewerkers. Hierbij staat kennisdeling met kunstenaars en culturele instellingen centraal. 

Missie

Kennis maken met kunst en cultuur biedt kansen voor iedereen. 

KIDD wil kinderen met een open blik naar de wereld om zich heen leren kijken en ze bewustmaken van kunst en cultuur uit hun eigen omgeving. Ze laten ontdekken dat kunst onderdeel is van het leven, de straat en de stad waarin je woont. Dat kunst dichterbij is dan je denkt. Kinderen oefenen creatieve vaardigheden door zichzelf te verhouden tot de wereld om hen heen: ze onderzoeken hun eigen omgeving en zichzelf. Want als je de wereld creatief tegemoet kunt treden, en bewust bent van jezelf en je omgeving, sta je als opgroeiend kind sterker in de steeds sneller veranderende samenleving.

Wij zijn ervan overtuigd dat een intensieve samenwerking van kunst en onderwijs meer oplevert dan alleen leuke lessen. Kwalitatief cultuuronderwijs ontstaat door het te ontwikkelen samen met culturele partners in de stad, waarbij leerkrachten en kunstenaars elkaar versterken en inspireren. Samen met scholen en culturele instellingen zorgen we voor creatieve leerlingen, ge√Įnspireerde leerkrachten en kansen voor iedereen, van groep 1 t/m 8 en het VMBO.