17 maart 2015

Het 3de masterclassblok van dit schooljaar is van start!

Maandag 16 maart jl. is het derde masterclassblok van dit schooljaar gestart. Dit betekent dat er de komende weken op maar liefst acht Almeerse basisscholen KIDD-lessen worden gegeven. Sinds januari 2015 hebben namelijk ook de Caleidoscoop en het Spectrum zich aan ‘Kunst is Dichterbij dan je Denkt’ verbonden.

De komende weken geven leerkrachten zelf kunstlessen en komen er kunstenaars op bezoek in de klas. Ook gaan er een aantal groepen op excursie. Voor groep 1 en 2 speelt jeugdtheatergezelschap BonteHond de voorstelling AaiPet en voor groep 4 de voorstelling Schatgraven. De leerlingen van groep 5 gaan de stad in. Zij brengen een bezoek aan Schouwburg Almere voor de excursie (Ge)bouwen. Leerlingen leren om te kijken naar architectuur en betreden onder leiding van een theaterdocent het podium van de grote zaal.

Bekijk hier ook de foto’s van de eerste masterclass ‘In de wolken’, afgelopen maandag bij groep 6 van het Spectrum. Samen met de ruimtelijk ontwerper Renee Reijnders maakten zij een nieuwe omgeving voor het WTC-gebouw in Almere-Stad. Meer nieuws