13 november 2018

KIDD op de Dag van de Cultuureducatie Flevoland

Woensdag 7 november was KIDD bij de Dag van de Cultuureducatie Flevoland, met dit jaar als thema 'magische momenten in cultuuronderwijs'. De dag werd georganiseerd door FleCK en Collage Almere en KIDD zat samen met De Culturele Haven en Windesheim in de projectgroep. We ontwikkelden de workshop ‘Lab voor Kre-Activiteit’, verzorgden de opening van de dag met een soundscape en stond er met de groene KIDD PodKast. We kijken terug op een inspirerende dag!

Lab voor Kre-Activiteit 

In een theatraal onderzoekslab – het FOEI-decor van BonteHond werd uit de kast getrokken – werd creativiteit onderzocht door hoofdonderzoeker (en acteur/theaterdocent) Job Raaijmakers en 6 onderzoeksassistenten: leerkrachten en PABO-studenten uit het Almeerse onderwijs. Ze kregen een podium om hun ervaringen uit de klas te delen. In het eerste experiment werden de deelnemers onderverdeeld in de rol van proefkonijn of observant. Daarna kon het onderzoek beginnen, waarbij praktijkvoorbeelden uit KIDD en de klas werden gedeeld. Een vernieuwende workshop waarbij ook de observanten uiteindelijk op het podium stonden.

 KIDD PodKast  

Om een groen mysterieus hokje konden de bezoekers op de Dag van Cultuureducatie niet heen: de KIDD PodKast. Drie weken geleden werden leerlingen van basisschool de Heliotroop en Cascade hierin geïnterviewd over kunst. Tijdens de Dag van de Cultuureducatie konden bezoekers luisteren naar magische momenten van kinderen of zelf hun eigen kunstervaringen delen. Componist Wim Conradi maakte van al deze inspirerende uitspraken een spannende soundscape en een aantal podcast-afleveringen. Nieuwsgierig? Beluister ze hieronder terug.  

KIDD PodKast: Aflevering deelnemers Dag van de Cultuureducatie FlevolandMeer nieuws