22 mei 2014

KIDD in de Almere Vandaag.

Op 21 mei 2014 ging Kunst is Dichterbij dan je Denkt in première. In de Almere Vandaag werd deze feestelijke dag aangekondigd. Lees hieronder het hele artikel.

ALMERE/PETRA ONDERWATER - Jeugdtheatergezelschap BonteHond presenteert vandaag de doorlopende leerlijn ’Kunst Is Dichterbij dan je Denkt’ (KIDD) voor het Almeerse basisonderwijs. Na een succesvol pilotjaar is de leerlijn vanaf vandaag beschikbaar voor alle Almeerse scholen.

,,Er wordt vaak gezegd dat er in Almere geen kunst en cultuur is. Daar willen wij verandering in brengen’’, verklaart Roeland Dekkers, zakelijk leider van BonteHond. ,,Met Kunst Is Dichterbij dan je Denkt hopen wij en onze partners een cultureel bewustzijn te kweken bij Almeerse basisschoolleerlingen, door ze op een creatieve manier dichter bij kunst en cultuur te brengen. Leerlingen maken kennis met de eigen omgeving en ontdekken dat er eigenlijk heel erg veel kunst en cultuur is in Almere.”
BonteHond en voormalig museum de Paviljoens sloegen hiervoor begin 2013 de handen ineen. Het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Almere ondersteunen BonteHond vier jaar lang met 300.000 euro per jaar voor het ontwikkelen en uitvoeren van de doorlopende leerlijn kunst en cultuur voor het basisonderwijs. Samen met Casla, Schouwburg Almere, Bureau Archeologie en Monumentenzorg van de gemeente Almere en vijf pilotscholen van de Almeerse Scholengroep is de leerlijn ontwikkeld.
Daarbij is niet alleen samengewerkt met docenten uit het Almeerse onderwijs, maar ook met Hogeschool Windesheim Flevoland en PABO Almere. ,,De PABO ontwikkelt een afstudeerrichting Kunstzinnige Oriëntatie. Om KIDD in de toekomst te laten slagen is het essentieel om bij de opleiding te beginnen met een leerlijn kunst en cultuur voor leraren in opleiding’’, aldus Dekkers.
Voor het komende schooljaar is het voor alle scholen mogelijk om de doorlopende leerlijn toe te passen. KIDD wordt vanavond gepresenteerd in aanwezigheid van leerkrachten, kunstenaars, subsidiënten en culturele instellingen uit Almere en dan wordt ook de website gelanceerd: www.bontehond.net/kidd.

© bron: www.almerevandaag.nlMeer nieuws