3 maart 2022

KIDD Parade - Waar maak jij Parade voor?

Spotlight aan, muziek aan en ACTIE! KIDD is jarig! Dit jaar bestaat de leerlijn 8 jaar, dus dat moet gevierd worden. Voortbordurend op de visie dat kunst begint bij jezelf, op school, in de wijk en in je eigen stad, organiseert KIDD een spectaculaire parade in het centrum van Almere-Stad.

Van maart t/m april gaan kunstenaars langs alle KIDD-scholen om samen met de groep 8 leerlingen te onderzoeken wat voor kunstenaar zij zijn geworden. Hoe heeft 8 jaar cultuuronderwijs hen gevormd? Met wat voor kunstenaar zouden zij zichzelf identificeren? Hebben ze veel met dans, muziek of zijn ze juist meer een beeldende maker geworden? De resultaten worden aan het eind van de dag gepresenteerd op school en in de wijk. Vervolgens worden alle deelnemende groepen 8 uitgedaagd deze resultaten creatief te vertalen voor de KIDD Parade. Draagt elke leerling een kekke bril, uniek kostuum of hebben ze een eigen vlag? Verzinnen ze een eigen lied of spelen zij een zelfbedachte scène? Alles kan, niets is te gek. Daarnaast leren de leerlingen hoe ze de parade onder de aandacht kunnen brengen bij een zo’n groot mogelijk publiek. Van je buurman tot de voetbalclub, of van winkels in Almere centrum, tot de postbezorger, iedereen mag weten dat de KIDD Parade eraan komt. De leerlingen gaan zelf aan de slag met de vormgeving van een poster, die ze thuis, in de klas of bij de kapper op het raam kunnen hangen. De poster die er het meest uitspringt krijgt een wel heel speciale plek, deze komt te hangen op een echt reclamezuil!

De grote finale is op donderdag 12 mei 2022 van 12.30-14.00 in het centrum van Almere Stad. Vanuit de drie verschillende windrichtingen komen alle groepen 8 naar de Esplanade bij de Kunstlinie. Gedurende de KIDD Parade kunnen alle leerlingen in de schijnwerpers staan en laten zien waar zij voor geoefend hebben. Eenmaal bij de Esplanade voegen de kinderen de zelf gemaakte kunstwerken die ze hebben gemaakt voor de Parade samen met het kunstwerk van kunstenaar Kasper Jongejan. Samen vormt dit één groot kunstwerk die misschien nog wel langer te zien is op verschillende plekken in Almere. 

Dit wil je niet missen! Zien wij je op donderdag 12 mei? 

 

 

 Meer nieuws