30 oktober 2014

Trainingsmiddag voor alle groepsleerkrachten

Op woensdagmiddag 29 oktober organiseerde KIDD een trainingsmiddag, voor alle groepsleerkrachten die momenteel betrokken zijn bij de uitvoering van de leerlijn. Zij zijn immers de meest essentiële schakel tussen het programma en de leerling.

 Het programma bestond uit een plenair deel waarin artistiek leider René Geerlings vertelde over zijn visie op kunsteducatie, BonteHond een fragment speelde uit de nieuwe voorstelling ECHT/NEP! en Remko Willems namens het Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland het theoretisch kader cultuuronderwijs toelichtte. Daarna was er een keuze uit 5 verschillende trainingen, waaronder creatief denken, theater in de leerlijn en filosoferen met kinderen. In de trainingen zoomden we in op de verschillende onderwerpen die in de leerlijn centraal staan en gingen de leerkrachten met praktische opdrachten aan de slag.

 Er waren zo’n 80 deelnemers, met naast de leerkrachten ook vertegenwoordigers van nieuw in te stappen scholen, van de Almeerse culturele partners, FleCk, Collage Almere en het Fonds Cultuurparticipatie. We zijn blij met deze grote opkomst en hopen dat de dag zal bijdragen om de KIDDlessen in de toekomst met meer kennis, inzicht en plezier te kunnen geven.Meer nieuws