8 september 2017

Schooljaar 2017-2018: Muziek en nieuwe excursies

Voor de zomer maakten we aan alle 21 deelnemende scholen het programma voor schooljaar 2017-2018 bekend. Daar zaten wat verassingen tussen, want dit schooljaar ontwikkelen we geheel nieuwe lessen en excursies. Dat doen we in nauwe samenwerking met Almeerse culturele instellingen en freelance kunstenaars.

 

De discipline muziek wordt toegevoegd aan KIDD, waardoor er voor ieder leerjaar een lesblok bij komt. Voor de zomer schreven groep 6-leerlingen van De Duizendpoot - geinspireerd op het atelier 'Hoe schrijf ik een hit?' - al een Flevolandse hit. Hou deze website, die de komende maanden in een nieuw jasje wordt gestoken, in de gaten voor de overige blokken. 

 Ook gaan alle leerlingen dit jaar op excursie naar een nieuwe culturele instelling in Almere. Voor de groepen 1&2, groep 4 en groep 8 zijn dat de voorstellingen Drie, FOEI, Ja, hoe zeg je dat? en SCHOPPEN. Voor de andere leerjaren is er in samenwerking met alle Almeerse partners een programma ontwikkeld. Hiermee krijgen de Almeerse culturele instellingen KAF, Stad en Natuur, Corrosia, Collage Almere, de nieuwe bibliotheek, Bureau Archeologie en Monumentenzorg en BonteHond een plek in de leerlijn. En zo komt kunst uit de omgeving van de kinderen steeds een stukje dichterbij! Meer nieuws