22 februari 2022

Vacature: KIDD Projectcoördinator

Collega gezocht! KIDD is op zoek naar een projectcoördinator. Lees de vacature hieronder en reageer uiterlijk 6 maart 2022 door een brief en CV te mailen naar info@bontehond.net

Kunst Is Dichterbij dan je Denkt (KIDD) is een kunst- en cultuurprogramma voor Almeerse kinderen in groep 1 tot en met 8 én het VMBO. KIDD wil kinderen met een open blik naar de wereld om zich heen leren kijken en ze bewustmaken van kunst en cultuur uit hun eigen omgeving. Ze laten ontdekken dat kunst onderdeel is van het leven, de straat en de stad waarin je woont. Dat kunst dichterbij is dan je denkt!

Hiervoor werken we nauw samen met ruim 30 scholen (primair-, speciaal- en voortgezet onderwijs), Collage Almere (centrum voor cultuuronderwijs Almere), verschillende Almeerse culturele instellingen, kunstenaars en kunstvakopleidingen. Samen ontwikkelen we educatieve programma’s, organiseren we trainingen en maken we podcasts en audiotours met en voor leerlingen. In alles wat we doen brengen we kunst en onderwijs samen. KIDD is onderdeel van Cultuureducatie met Kwaliteit Almere en valt onder Theatergezelschap BonteHond en Collage Almere.

Jij:
Bent gek op kunst en cultuur.
Bent bij voorkeur gespecialiseerd in een andere discipline dan theater.
Kunt goed schakelen met verschillende organisaties.
Kunt onderwijsinstellingen overtuigen van het belang van cultuureducatie.
Hebt eindeloos veel ideeën om kunst in de klas te brengen en kan dit vertalen naar lesconcepten.

Kerntaken:
Je zorgt voor verbinding en inspiratie tussen kunst en onderwijs, en weet scholen te verrassen en inspireren met projecten en programma’s.
Je coördineert alle werkzaamheden samen met het KIDD team.
Je bent het aanspreekpunt voor scholen en culturele instellingen.
Je bedenkt, ontwikkelt en voert schoolprojecten uit met kunstenaars en culturele partners uit de stad.
Je staat in nauw contact met Fonds voor Cultuurparticipatie en coördineert aanvullende fondsenwerving voor kunsteducatie projecten.
Je geeft vorm aan de strategische beleidslijnen van KIDD en CMK3 in Almere.
Je onderhoudt het contact met penvoerders Collage en BonteHond.
Je schrijft en verzamelt content voor nieuwsbrieven en de website en onderhoudt de digitale lesomgeving.

Wij:
We zijn een dynamische en informele culturele organisatie, er is een open en transparante cultuur, zonder strakke hiërarchie en onnodige regels. We hebben een kleurrijk kantoor in hartje Almere, op loopafstand van Station Almere Centrum. We vinden het belangrijk dat iedereen in onze organisatie wordt gewaardeerd en gehoord.

Wij bieden:
Een aanstelling van 0,7 fte (3,5 dag per week) voor twaalf maanden met intentie op verlenging.
Het salaris is afhankelijk van leeftijd en werkervaring, conform CAO Toneel en Dans 2022-2023 schaal VI (€ 2.699 – € 4.218).
Reiskostenvergoeding en een jaarlijks budget voor kunst en cultuur bezoek.
Een uitdagende baan in een creatief en productief team, waarin je betrokken bent bij alle activiteiten.
Iedereen is welkom om te solliciteren. Waar je vandaan komt, waar je woont of van wie je houdt: het maakt ons niet uit! Als je alsnog twijfelt of deze functie echt voor jou is, maar wel enthousiast bent over KIDD, neem dan vooral contact met ons op!

Sollicitaties voorzien van CV kunnen tot en met 6 maart 2022 gemaild worden naar info@bontehond.net. Wees welkom om je CV zonder foto & achternaam te sturen!Meer nieuws